Πληροφορίες Περιοχής

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Η Αθήνα είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Η ιστορία της ξεκινάει πριν από 3.400 χρόνια περίπου. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η πόλη πήρε το όνομά της, ως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού μεταξύ των θεών του Ολύμπου, τον Ποσειδώνα και την Αθηνά, για το ποιος θα γίνει προστάτης της πόλης. Ο μύθος λέει ότι ο Ποσειδώνας πρόσφερε ευημερία με θαλασσινό νερό ενώ η Αθηνά πρόσφερε ένα δένδρο ελιάς, σύμβολο ειρήνης και ευημερίας, καθώς άγγιξε το έδαφος του ιερού βράχου της Ακρόπολης. Ο λαός της Αθήνας, επέλεξε την Αθηνά ως προστάτη του και έτσι η πόλη πήρε το όνομά της. Οι δύο θεοί αντιπροσωπεύουν τη δύναμη της Αθήνας ως πόλη της σοφίας και ως μια δύναμη της θάλασσας.

Το Ξενοδοχείο Acropolis Select βρίσκεται στο αθηναϊκό προάστιο της Κουκάκι, μία από τις όμορες γειτονιές που συνορεύει με το νότιο τμήμα της Ακρόπολης, λόφο του Φιλοπάππου και την ιστορική συνοικία της Πλάκας. Σε αυτή την περιοχή συναντάμε πανέμορφα δρομάκια με υπέροχα νεοκλασικά κτίρια, καθώς και την πεζοδρομημένη Διονυσίου Αρεοπαγίτου οπού μας δίνεται η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε μια βόλτα σε καφετέριες, φιλόξενα εστιατόρια, και καταστήματα όλων των ειδών.

Υπάρχουν διάφορα πολύ σημαντικά αξιοθέατα στην περιοχή. Η Ακρόπολη είναι σκαρφαλωμένη στην κορυφή ενός επιβλητικού βράχου στο κέντρο της Αρχαίας Αθήνας. Είναι το μνημείο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ελλάδα. Το υπερσύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκεται κοντά στη βάση της Ακρόπολης και έχει άμεση θέα του Παρθενώνα.

Ο Ναός του Ολυμπίου Διός, ένα κολοσσιαίος ναός στο κέντρο της πρωτεύουσας ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον Δία, στον βασιλιά των θεών του Ολύμπου. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός ναός και η κατασκευή του διήρκεσε πάνω από 700 χρόνια. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ. κατά τη διάρκεια της Αθηναϊκής τυραννίας, και τελικά αποπερατώθηκε υπό τη βασιλεία του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αδριανού. Η Πύλη του Αδριανού, στην είσοδο της αρχαίας πόλης, χτίστηκε από τους Αθηναίους για να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στον Αδριανό.

Τα σοκάκια της Πλάκας, είναι το πιο γοητευτικό κομμάτι της πόλης. Φυσικά, και το σημείο που επισκέπτονται οι περισσότεροι Τουρίστες από όλο τον κόσμο. Μια βόλτα στα στενά δρομάκια της περιοχής που πλαισιώνεται από αρχαία μνημεία, όπως ο Πύργος των Ανέμων, βυζαντινές εκκλησίες, αρχοντικά και γραφικά ταβερνάκια μένει πάντοτε αξέχαστη.

Παράλληλα με το δρόμο του ξενοδοχείου βρίσκεται η Λεωφόρος Συγγρού, μια μεγάλη Λεωφόρος που συνδέει τα παραλιακά προάστια της Αθήνας με το κέντρο της πόλης. Μόλις σε 15 λεπτά με το αυτοκίνητο σας μπορείτε να βρεθείτε στην παραλία όπου μπορείτε να απολαύσετε μια βουτιά στη Θάλασσα.

Αθήνα, μια πραγματικά ξεχωριστή πόλη που περιμένει να την εξερευνήσετε και να την γνωρίσετε.